2011. december 31., szombat

Nochta Pál Attila - Hatalom


www.istenkereso.hu
„Mikor pedig a tanácsra vetette szemét Pál, monda: Atyámfiai, férfiak, én teljes jó lelkiismerettel szolgáltam az Istennek mind e mai napig. Ananiás főpap pedig megparancsolta azoknak, kik ő mellette állanak vala, hogy üssék őt szájon. Akkor Pál monda neki: Megver az Isten téged, te kimeszelt fal és te leülsz engem a törvény szerint megítélni, és törvényellenesen cselekedve parancsolod, hogy engem verjenek? A következő éjszakán pedig melléállván neki az Úr, monda: Bízzál Pál! Mert miképpen bizonyságot tettél az én felőlem való dolgokról Jeruzsálemben, azonképpen kell neked Rómában is bizonyságot tenned.” Apcs 23:1-3;11

Itt vagyunk egy országban, egy olyan országban, amely mára szinte megrohadt a korrupciótól. Politikusaink nagyrészt korrupt emberek és ebből a szempontból tökéletesen mindegy, hogy éppen kormányon vagy ellenzékben vannak e.

A társadalmunk pontosan ugyan ilyen, sőt, igazából szerintem egy társadalmat nem lehet elválasztani a korrupt politikusaitól, mert ahol korrupt a társadalom, ott a politikusok is szükségszerűen korruptak.

Vagyis azt a rohadást, amit látunk Magyarországon, saját magunknak köszönhetjük, mi szültük magunknak, ez a mi keserű gyermekünk.

Gondoljunk csak bele, szüleink egy olyan rendszerben éltek, amelyben meg kellett tanulniuk az ügyeskedést, az emberek fusiztak és mindenféle második-harmadik tevékenységet folytattak feketén azért, hogy az adott körülmények között valamilyen szintű anyagi előre lépést tapasztalhassanak.

Mi ezt láttuk tőlük, megspékelve még egy nagy adag materializmussal is, amely azt sugalmazta, hogy csak az anyag van és ahhoz, hogy ’túléld’ a rendszert, meg kell szakadnod a munkában vagy ügyeskedned kell.

Aztán jött a rendszerváltás, én akkor voltam tinédzser és egyszer csak az én generációm azt vette észre, hogy egy új, de legalábbis számunkra eddig ismeretlen világba csöppentünk bele, egy olyan világba, amelyben csak az számít valamit, akinek pénze és kapcsolatai vannak, aki ezekkel nem rendelkezik, az már tényleg csak Istenben bízhat.

Na és akkor itt van az Isten kérdése

A 90-es évek elején volt ugyan egy ébredés, létre jött néhány új gyülekezet is, de ez gyorsan elkopott, az elmúlt 20 évben nagyon sokan csalódtak a kereszténységben, mert azt kellett meglátniuk, hogy a magukat keresztényeknek nevezők is korrupt emberek, semmiben sem különböznek a nem keresztényektől, csak abban, hogy tudnak ájtatoskodó kánaáni szövegeket mondani és igéket idézni a Bibliából.

Sok gyülekezetben nem az igéből, hanem az igéről prédikálnak, az internet tele van hamis próféciákkal, vannak olyan gyülekezetek, amelyek szinte minden héten megjelentetnek olyan próféciákat, amelyek nagy csodákról, nagy ébredésről, nagy áldásokról szólnak, megtérésre való felhívás nélkül.

Itt aztán mindenkinek van látása vagy igéje, mikor, kinek és mit kellene tenni. Semmilyen felelősséget vagy megítélést nem vállalnak fel.

A kisegyházak jelentős többsége elkötelezte magát a jobb oldal ideológiája mellett és ez már egy olyan szintű megtévesztésnek a következménye, amelyből ezek a felekezetek szerintem már nem fognak tudni kiszabadulni „egykönnyen”.

A kereszténység a mai napig sem értette meg, hogy nem pártok, hanem az igazság mellett kell elköteleznie magát. Fogalmuk sincs, hogy ilyenkor az ige tükrében mit kell és lehet tenni. Erre látásra lenne szüksége a kisegyházban szocializálódott testvéreknek. Nem értik a próféták tetteit, Pál jogainak érvényesítését. Egy szűk és bezárt világban élnek, ahol saját szerepeket alakítanak ki.

A 2011 -es évben, amikor megszavazta az új egyháztörvényt az Országgyűlés, akkor az állam által befogadott egyházak tapsoltak örömükben és nem álltak ki a kívül maradottak mellett.

A kívül maradottak jelentős része pedig lapított, a vezetőik nem tűnődtek el azon, hogy az ő kívül maradásuk esetleg lehet egy Istentől származó figyelmeztetés is.
Nem, ők lapítottak és mindenki megpróbálta a maga kis külön kapcsolatait felhasználni (tisztelet a kivételeknek), hogy megköthesse a maga kis külön alkuját a kormánnyal.

Név nélkül említést teszek egy olyan (nagyobb) felekezetről is, amelyik a parlamenti szavazás előtt még az alapszabályzatát is módosította azért, hogy az új egyháztörvény megszavazása után ők gyorsan magukba szippanthassák azokat, akik kiestek a pikszisből és esetleg szeretnének vissza kerülni és persze akkor ez által ez a bizonyos felekezet létszámbeli növekedést élhetett volna át, ez pedig valószínűleg több pénzt is jelenthetett volna számukra az államtól.

Nos, ez a felekezet arcra esett, mert nem került be a tizennégybe. Ez után is tovább lapítottak, nem emelték fel a szavukat sem a többiek mellett, sem az egyéb jogi visszásságok ellen, hanem tovább keresték a kormány kegyeit, 2012-ben azt valószínűleg el is fogják nyerni, amikor további bővítésről dönt majd a Parlament.

Tudok olyan gyülekezetről is, ahol a gyülekezeti tagok nagy többsége a Jobbikra szavazott és a gyülekezet vezetősége ezt tudta, de nem tette szóvá. A kisegyházak akkor sem emelték fel a szavukat, amikor a Parlament megszavazta azt az Alaptörvényt, amely nyilvánvalóan ellentétben áll az egész Szentírással és annak szellemiségével.

Keresztényként kell azt mondanom, hogy a magyarországi kereszténység dagonyázik az erkölcstelenségben, jellemtelenségben. A vezetőknél megfigyelhető egy korrupt hozzáállás és sok helyen már az Igét sem veszik komolyan. (Tisztelet a kivételnek.)

Egy vidéki kis városban lakom és azt tapasztalom, hogy erősödik a rasszizmus, az antiszemitizmus, az utóbbi hónapokban is tapasztaltam, hogy az emberek fröcsögnek a gyűlölettől, sokan örülnek a kormány intézkedéseinek és teljes gyűlölettel mondják, hogy 'dögöljenek meg' a zsidók, a kisegyházak, a rokkant nyugdíjasok, a magánpénztárak...

A kormány vegye csak el a pénzüket, mert nekünk miattuk rossz az életünk, ezért ki kell irtani mindenkit, a zsidókat, a cigányokat, a szektásokat, stb.

A kisegyházak többsége már annyira elkötelezte magát a jobb oldal mellett, hogy a vezetőik még az ilyen hangok ellen sem emelik fel a szavukat. Nem hogy az átlag magyar, de még az átlag magyar keresztények többségének sincs halvány fogalma se arról, hogy mi folyik itt, Magyarországon.

Keresztények és nem keresztények egyaránt tompaságban, szellemi alvásban vannak, sokunkat lekötnek a megélhetésnek a gondjai (hitelek), így ezek után persze, hogy nincs erőnk már semmilyen értelmes dologra, akár protestálás a regnáló hatalom ellen vagy csak egy kiáltás a jövő generációjáért.

Azért tartottam fontosnak leírni ezeket a körülményeket, mert ennek fényében kell értékelni minden kicsi lépést, amit egyáltalán képesek voltunk megtenni, mi, vagyis az a néhány keresztény, aki mégis felemelte a szavát, Iványi Gáborral az élen, aztán néhány kisebb keresztény gyülekezet, aztán Izsák Bács Jeremiás valamint Soós Péter és most a BPA, akik meghirdették a december 30-dikai demonstrációt.

A jelenlegi nehéz körülmények fényében, a mai Magyarországon ez valami, én tisztelem ezért a BPA és tisztelem azokat az egyszerű hősöket is, akik bátrabbak voltak, mint én és az elmúlt időkben felemelték a szavukat a jogtalanság és az igazságtalanság ellen:

1./ A januártól élessé váló, de máris működő és sokakat megfélemlítő, valamint egzisztenciálisan ellehetetlenítő Új média törvénnyel a sajtószabadság (így lényegében a szólásszabadság, a szabad vélemény nyilvánítási jog) súlyos korlátozása lép életbe.

2./ Új alaptörvény, az Alkotmány helyett:

2.1. Megszünteti az államhatalom ideológiai semlegességének elvét;
2.2. „Sarkalatos törvényekkel” lényegében megteremti a diktatúra jogalapját;
2.3. Nemzeti ideológia elveire cseréli a polgári demokratikus jogállami normákat,
2.4. Demokrácia-, és alkotmányellenesen bebetonozza a jelenlegi kormánypárt hatalmát,
saját győzelmét előre biztosító választási törvénnyel, véglegesen korlátozva ezzel az
esetleg későbbi másik kormányzat mozgásterét.
2.5. Bevezetik a kollektív bűnösség elvét, boszorkányüldözést folytatva a legnagyobb ellenzéki (szocialista) párt ellen, hogy a következő választáson megnehezítse indulásukat.
2.6. A munkavállalók jogaival ellentétesen, a sztrájkhoz való jogot korlátozza.

3./ Szintén diktatórikus visszaélés a sarkalatos törvényekkel

3.1. Az új egyházi törvény :
- Alkotmányellenesen elvették több mint 100 törvényesen működő egyház státuszát.
- Az „egyház” megjelölés erőszakos módon, egyesületi jogállásra változtatása súlyosan hátráltatja a szabad vallásgyakorlás jogát,
- A hátrányos megkülönböztetéssel elvették a törvény előtti egyenlőség jogát,
- Azzal, hogy a bíróság helyett a parlament kétharmada dönt róla, ki minősül egyháznak és ki nem, elvették a törvényes eljárás lefolytatásához való jogot, és elvették a fellebbezés jogát az újra regisztrálási kérelem elutasítása esetén (ráadásul avval fenyegetik a majdan „nem regisztráltakat”, hogy elkobozzák vagyonukat és intézményeiket)

3.2. Alkotmánybírósági törvény :
- Alkotmánybíróság jogkörének drasztikus csökkentése,
- A bírói testület pártsemlegességének megszüntetése, pártbefolyás érvényesítése,
- Jelenleg folyamatban lévő 1584 beadvány teljes jogon kívül helyezése január 1.-től

3.3. A Munka törvénykönyve :
- Munkavállalók jogainak drasztikus csökkentése,
- Szociális jogok elvonása,
- Sztrájkjog drasztikus csökkentése,

3.4. Választási törvény :
- Egyoldalú, antidemokratikus szabályozás, ami csak a jelenleg hatalmon
lévő pártnak kedvez, (pl.: jelöltállítási feltételek drasztikus szigorítása,
választókerületek teljes átalakítása saját érdekek alapján, stb.,)

4./ Egyéb törvények : (társadalmi ellentétek szítása, szolidaritás elutasítása, a szegénység
kriminalizálása, hajléktalanok, büntetése vagy bebörtönzése.)

4.1. Hatalmi ágak szétválasztása elvének felszámolása:
- Bírósági függetlenség megszüntetése,
- Ügyészség függetlenségének megszüntetése,
- Köztársasági elnöki hivatal pártbefolyás alá vonása,
-Alkotmánybíróság függetlenségének és jogkörének drasztikus csökkentése,

4.2. Elhibázott gazdasági és adótörvények :
- Az egy kulcsos adó hatása: gazdagok támogatása, szegények megsarcolása,
- Alkalmazottak jogainak súlyos csökkentése,
- Társadalmi elégedetlenség (instabilitás) okainak megteremtése,
- Magánnyugdíj Pénztári vagyon (10,9 Billió Euro) államosítása, ellopása, ezzel
megvalósult a magántulajdonhoz való emberi jog durva megsértése is !

4.3. NIBEK (új titkosrendőrségről szóló) törvény :

- Adatvédelmi és emberi jogok semmibe vétele,
- A politikai üldözés és a totális diktatúra lehetőségének megteremtetése.

Az, amit valójában szeretnénk, hogy az emberek majd hirtelen felébrednek, hogy mi folyik itt, ezt pillanatnyilag valószínűtlennek tartom. Egyesek hálákat adva imádkoznak a kormányért, mondván így kell, ez van a logos-ban. El se gondolkodnak arról, mit üzen a Szentírás ebben a helyzetben nemzetünknek.

Ehhez egy új generációnak kellene felemelkednie a kereszténységben és a társadalom többi részében is (ez minimum 20-40 év) vagy pedig egy természetfeletti csodáknak kellene történnie, amiért viszont érdemes imádkozni, mert azt nekünk keresztényeknek, meg kell tudnunk, hogy Istennek mi a konkrét válasza, kijelentése (rhémája) erre a jelenlegi helyzetre.

Szóval, amit mondani akarok, a jelenlegi nehézségek közepette értékelnünk kell minden pici kezdeményezést is, még ha ez nem teljesen egyezik véleményünkkel, mi nem így csinálnánk.

Azt pedig biztatásul akarom mondani, hogy vagyunk azért néhányan akik sokat, nagyon sokat imádkozunk a magyarországi helyzet miatt, néhányan már a januári hónapot is imával fogjuk elkezdeni.

Igen, ahol Jézabel munkálkodik, ott előbb-utóbb Illés szelleme is aktivizálódik, megjelenik és ez konfrontálódást eredményez, de ezt a konfrontálódást a keresztények nem vállalhatják fel a Szent Szellem vezetése nélkül, mert különben nem azt az eredményt fogja hozni, amit várnánk.

Hiszem, hogy ezt a konfrontálódást senki, aki Krisztust követi nem kerülheti el, tudom, hogy egyikünk sem, én sem, és én bátor akarok lenni, de nem vakmerő, lázadó!

Én ki akarok állni az igazság mellett, nem a szocialisták mellett, akik nyolc év alatt szétlopták és eladósították az országot, nem is az LMP-sek mellett, akik számomra még mindig nem tudták bebizonyítani, hogy valóban lehet más a politika.

Én Jézus Krisztus mellett akarok kiállni, amellett akarok kiállni, amit teljes jó lelkiismerettel fel tudok vállalni, ezért én biztosan nem fogok együtt tüntetni azzal a Gyurcsánnyal, akit én szintén felelősnek tartok azért, hogy Magyarországon a dolgok idáig fajultak.

Ezen túl pedig, ha sikerülne is valamilyen úton leváltani a kormányt a magyarok akkor is olyanok maradnak, amilyenek eddig voltak.

Továbbra is hinni fognak a hazugságnak, ezért a jelenlegi helyett jön majd más valaki, aki még nagyobb hazugsággal fog traktálni minket és mi magyarok annak is hinni fogunk, mert annyira, de annyira messze állunk már az igazságtól.

Amire viszont lehetőséget ad nekem Isten az elkövetkező időkben, azt meg fogom tenni.

Bízom az Úrban, aki a megfelelő időben fel fog ruházni az ő erejével, amikor erre szükségem lesz, amikor konfrontálódnom kell Jézabellel, de addig a magam szakállára semmit nem akarok tenni, mert egy olyan csatában, amelybe nem az Úr Szelleme vezet bele, csak elbukhatok és még a győzelem esélye sincs meg…

www.istenkereso.hu
NPA



1 megjegyzés:

zsoltáros írta...

Kedves Testvérem:
köszönöm a "Hatalom" című írást. Az Úr áldása kísérje szolgálatodat a 2012-es évben is!
Szeretettel,
Novák József