2008. szeptember 9., kedd

Stratégiai út a győzelemhez!






„Elfáradnak az ifjak és meglankadnak,
megtántorodnak a legkülönbek is,

de akik az Urat várják....„

Ézs 40:30-31a


A dicséret és hálaadás, stratégiai út a győzelemhez! Isten dicsérete sokszor még az imánál is hatékonyabban felfrissíthet, megeleveníthet és segíthet a jogaid érvényesítésében. A Szent Szellem jelenlétében való időzés, a rá való várakozás szellemileg, de sokszor testileg is megújít. Minden hitében kitartó keresztény tapasztalat már, egy bizonyos értelemben vett szellemi kifáradást. Valamely szellemi küzdelem után természetszerűen jelentkezik értelmi és érzelmi kimerültség. Ilyenkor ismételten szükségünk van a Szent Szellem kiáradására.

Eddig arra használtuk a hálaadást, hogy imádjuk az Urat; kezdjük el arra is használni, hogy elűzzük a gonosz jelenlétét. A dicséret a keresztyének nehéztüzérsége; a hálaadás hatékonyabb fegyver a lelki és egyben szellemi hadviselésben, mint a bomba a földi háborúban.

Ha őszintén bensőnkből magasztaljuk Istent, akkor a hálaadás által megerősödünk szellemileg. Amikor az Úrral való hétköznapi életbe beépítjük a hálaadást illetve az Úr dicséretét, életünk a Szent Szellem friss, megújító erejének részévé válik. Ahogy magasztalod az Urat, elszáll az aggodalom. A dicséret elűzi a csalódottság, feszültség és levertség érzéseit. A hálaadással eloszlik a sötétség és fellobog Isten tisztító tüze. A dicséret megtisztítja a légkört a gonoszság sugallta kétségektől, az ítélkezéstől, az ingerültségtől. Mennyei „vérátömlesztést” hoz. Beindul, a napi növekedés szellemi erőben, ha rendszeres gyakorlattá válik a hálaadás. Az újjászületett ember személyiségének mindhárom része ilyenkor erőt vesz , majd újból és újból kitörő öröm erejével tud feltöltődni. "...mert az Úrnak öröme,a ti erősségetek..."Neh.8:10

1.A dicséret megváltoztatja a lélek (értelem,érzelem,akarat) állapotát
2.Megnyitja a hit és az öröm artézi kútjait szívünk kamráiban

3.Az Úr egyik eszköze a szellemünk azaz belső lényünk megújítására

A dicséret tisztítja látásodat. A világ megpróbálja észrevétlenül elmédbe oltani saját nézőpontját. A bolhából elefántot csinál, szomorúsággal homályosítja el az eget, és a nehézséget megoldhatatlannak tünteti fel. Azt akarja, hogy rosszul értékeld magadat. Azzal vádol, hogy nem vagy fontos Istennek, hogy túl gyenge vagy ahhoz, hogy felhasználjon. Kezdd el Istent dicsérni, és megszabadulhatsz Sátán sugdosásától. Adj hálát Istennek, és a Szent Szellem megtisztítja látásodat. Adj hálát az Úrnak, és a Szent Szellem megláttatja veled a mennyei perspektívát. A hálaadás leszállítja a gonosz nagynak tűnő értékét, és segít felismerni hetvenkedésének hamisságát, ürességét. Hálaadás által elnyerheted a Szent Szellem látását arról, amit Isten munkált, és ahogy válasza közeleg. A dicséret felemel a csata porából, és lehetővé teszi, hogy Jézus szemszögéből tekints le onnan, ahol Ő ül - az Atya jobbján, megkoronázva!
„Fókuszáljunk a hitnek úttörőjére és beteljesítőjére Jézusra, aki az előtte levő öröm érdekében, a gyalázattal nem törődve, keresztet szenvedett, és az Isten királyi székének jobbjára ült.” Zsid 12:2

A dicséret megtisztítja szellemedet. Csodálkoznál, ha tudnád, mennyi imát meghiúsít a keresztények életvitele vagy habitusa. A Szentírás gyakran beszél olyanokról, akik imádkoztak, és Isten nem figyelt szavukra. Jakab szerint (Jak 4, 6-10) az Úrhoz fűződő viszonyunknak igaznak, indítékunknak tisztának kell lennie, hogy meghallgasson bennünket. "Ha hamisságra néztem volna az én szívemben, meg nem hallgatott volna az Úr" Zsolt 66, 18. A bűnös gondolatok, érzéki magatartás és önzés lerombolják az ima erejét. Bezárják Isten fülét szavaink és kívánságaink előtt. A gőg sok imát érvénytelenített már. A bíráló magatartás, engesztelhetetlenség és a szívben rejlő keserűség, egy blokkoló hatást gyakorol pozíciónk érvényesítésében. Ha könyörgésedre választ szeretnél kapni, engedd, hogy a Szent Szellem megtisztítsa szíved benső indítékait.

"Őrizd gondolataidat, mivel szavakká válhatnak. Figyelmezz szavaidra, mivel tettekké válhatnak. Vizsgáld tetteidet, mivel szokásokká válhatnak. Nézd a szokásaidat, mivel karakterré válhatnak. Teszteld karakteredet, mivel ez a végzeteddé válhat." Joyce Meyer

Hálaadó szellem által megőrizheted tisztaságodat. Amikor Sátán elmédben valamire ösztökél, tisztítsd meg gondolataidat dicsérettel. A dicséret elmossa a szkepticizmust, az önsajnálatot, az énközpontúságot és letöri az önimádat csíráit. Az imádkozással kapcsolatban Pál Apostol felhívja a szentek figyelmét arra, hogy kitartóan és folyamatosan tegyék azt, illetve ébren őrködjenek abban, hálaadás által:
„Tartsatok ki az imádkozásban s tanúsítsatok benne éberséget háládatossággal.” Kol 4:2

A hálaadás felhatalmazást kölcsönöz imádnak!

A Zsolt 50, 14-15 szerint, szabadulásért könyörgő imához - nyomorúság idején - a hálaadó áldozattal szerzünk érvényt szabadulásunkért. Isten oly sokat tett már értünk kegyelme által, amiért nem tudunk eléggé hálásnak lenni, úgyhogy a buzgó magasztalás felmelegíti Isten szívét, és utat készít a gyors válasznak.

"Folyton hálát érzek korábbi nyomorúságaimért,
harcaimért, ha az azokból fakadt eredményekre nézek."
C.H.Spurgeon

A hálaadás megsokszorozza a hitedet. Ahogy magasztalni kezded az Urat, figyelmed fókusza a probléma egészéről az isteni erőforrásokra irányul, súlyos bajodról az Úr erejére, mellyel hiányodat kielégíti. Ahogy magasztalod Őt, elkezdesz emlékezni rá, hogyan segített neked más esetekben, és hited várakozó reménnyé növekszik, Belekapaszkodsz, hogy számíthatsz rá, hogy kész azonnal segíteni neked. Minél többet magasztalod Istent, nagyságának fényében annál kisebbnek tűnik a hegy, amellyel szembe kell nézned. A hálaadás Jézusra emeli tekintetedet, és szinte öntudatlanul átrakod terhedet az Úr vállára:
„Vessed az Úrra a te terhedet, ő gondot visel rólad, és nem engedi, hogy valamikor ingadozzék az igaz.” Zsolt 55, 23

A hálaadás segít felismerni, hogy a gonosz, mennyire jelentéktelen démoni segítőivel együtt, akiket a golgotai válság legyőzött, elriasztott. A dicséret bátorságot ad ahhoz, hogy Jézus nevében megállj, és elutasítsd őket.
„Nos hát, ahogy a Krisztus Jézust, az Urat elfogadtátok, úgy járjatok is most benne, belé gyökerezve, rá épülve, hittől megszilárdítva, ahogy tanítottalak titeket, és túláradó hálaadással. ” Kol 2:6-7

A dicséret nemcsak hited megsokszorozásának egyik módja,
hanem hited bizonyítékává is válik.


A hálaadás szellemi kapcsolatot létesít az angyalokkal. A szellemi csaták kétféleképpen nyerhetők meg: imádkozással és Isten angyalainak beavatkozásával (Zsid. 1, 14). Gábriel azt mondta Dánielnek, hogy neki és Mihálynak le kellett győzniük a szembeszegülő gonosz szellemeket, mielőtt a választ elhozhatták Dániel imájára (Dán 10, 12-13). Az angyaloknak nagy örömére szolgál Jézus dicsérete és imádása. Amikor elkezded Istent magasztalni, az angyalok köréd gyűlnek, csatlakoznak hálaadásodhoz és örömödhöz. Te nem látod őket, de ők ott vannak. A menny mindig közelinek tűnik, amikor dicséretbe kezdesz. Isten és angyalai figyelnek és örvendeznek. Amikor a gonoszság ellen vívott küzdelem végtelennek és szinte reménytelennek tűnik, kezdd magasztalni Istent, és azt látod, serege elfut előled.

„Ámen! Az áldás, a dicsőség, a bölcsesség, a hálaadás, a tisztesség, a hatalom és az erő Istenünket illeti az örök korok korain keresztül. Ámen. ”Jel 7:12

Nincsenek megjegyzések: