2008. szeptember 9., kedd

Nochta Pál Attila – A jövő elkezdődött c. írása

Részlet...



"Sok keresztényről, sőt nagyon sok nem keresztényről is elmondhatjuk, hogy nagy keresésben van. Van aki erőt akar, van aki bölcsességet, pontosan úgy, mint Pál apostol idejében, és persze mindezeket azért keresik az emberek, hogy valamilyen módon érvényesüljenek a világban (a karizmatikus mozgalomban ezt úgy mondják, szeretnének áldottak lenni). Ezek a célok önmagukban nem rosszak. A kérdés itt inkább az, hogy mi milyen indítékokból keressük ezeket a célokat? Ha erre a kérdésre helyesen válaszolunk, akkor könnyen rájövünk arra is, hogy a legtöbb esetben az, amit mi célnak tekintünk, valójában csak eszköz, hiszen a legfontosabb cél: Isten megismerése. Hiszem, hogy nem lehet ennél fontosabb célunk sem ebben a földi létezésben, sem az örökkévalóságban. Fontos, hogy mindig a megfelelő célra fókuszáljunk, mert a megfelelő cél, helyes irányban tart bennünket.

Ha Isten megismerése a legfőbb célunk, akkor ez arra késztet minket, hogy belülről megváltozzunk, de ha csak bölcsességet, erőt, természetfeletti átéléseket kívánunk, akkor semmilyen változás nem fog történni bennünk, sőt, általános tapasztalatok alapján mondhatom, hogy sokan a természetfeletti átéléseik után gyakran rosszabb állapotba kerülnek, mint amilyenben előtte voltak. Bátran kimondhatjuk, hogy a szellemi átélések * nem változtatnak meg minket, legfeljebb felfuvalkodottak leszünk, ez viszont pontosan az a negatív tulajdonság, ami miatt Lucifer is kiűzetett a paradicsomból.

A pünkösdi, karizmatikus mozgalom annak ellenére, hogy az elmúlt 100 év alatt óriási számbeli növekedésen ment át, az elmúlt évek során olyan válságba sodródott, amely sokakban egy nagy csalódást, és bizonyos kérdések újragondolását eredményezte. Ez a mozgalom az elmúlt évtizedekben (különösen az Egyesült Államokban) erkölcsileg nagyot zuhant, néhány nagyon híres, televíziós prédikátor különböző szexuális és pénzügyi botrányai miatt. Ehhez aztán még hozzájárultak egyes karizmatikus lelkészek és gyülekezeti elöljárók olyan visszaélései, amelyek gyakran tömegeket botránkoztattak meg."

(*önmagában nem garancia lsd. Salamon élete... "Megharaguvék azért az Úr Salamonra, hogy elhajlott az ő szíve az Úrtól, Izráel Istenétől, a ki megjelent volt néki kétszer is" 1Kir.11:9 a szerk.megj. )

A teljes tanítás itt olvasható el!

Nincsenek megjegyzések: